В Єревані проходить мітинг за вихід Вірменії з ОДКБ

В Єревані біля Площі Франції відбувається мітинг із вимогою виходу Вірменії з Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Про це повідомляє "Новости Армения".

Зазначається, що мітинг організували Національний демократичний полюс та Європейська партія. Вони закликають також приєднатися безпартійних. Організатори мітингу закликають до виходу з ОДКБ та початку переговорів з іншими союзниками, щоб створити нову систему безпеки.

Секретар Ради безпеки РА Вірмен Григорян 16 вересня заявив, що Вірменія, звертаючись до ОДКБ, розраховувала на надання військової та військово-політичної допомоги для захисту її суверенітету та виведення азербайджанських військ із її суверенної території, але вона досі не виконана.

"Наші очікування не справдилися", – сказав Григорян.

Нагадаємо, вніч на 12 вересня на кордоні Вірменії та Азербайджану почались бойові дії.

Згодом прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну. Також Вірменія звернулась до Організації Договору про колективну безпеку. Натомість Азербайджан звинуватив Вірменію в ескалацію конфлікту.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER