Уряд Болгарії планує надати медичні набори для 35 тисяч військових ЗСУ

Уряд Болгарії узгоджує передання 350 медичних наборів для 35 тисяч українських військових.

Про це заявила заступниця міністра оборони Болгарії Теодора Генчовська, передає Гештаб ЗСУ.

Так, Генчовська зустрілася з послами Королівства Данія та України у Болгарії Єсом Нільсеном і Віталієм Москаленком. У переговорах також взяв участь директор Управління оборонної політики та планування Болгарії, бригадний генерал Радостін Ілієв.

Головною темою зустрічі стало посилення підтримки України в контексті конференції, яка відбулася 11 серпня в Копенгагені.

Генчовська поінформувала послів про рішення Народних зборів Болгарії від 4 травняпро надання гуманітарної та військово-технічної допомоги Україні.

Крім того, під час зустрічі з Москаленком вона повідомила, що болгарський уряд узгоджує передання 350 медичних наборів для 35 тисяч українських військових.

Заступниця глави Міноборони підкреслила, що Болгарія проводить підготовку українських військовослужбовців у військових навчальних закладах, і додала, що аналізуються можливості розширення співпраці у сфері військової підготовки та навчання.

Також Генчовська запевнила українського і данського послів, що підтримка Болгарією українського народу триватиме.

Раніше повідомялося, парламент Болгарії затвердив рішення щодо ремонту військової техніки України на оборонних підприємствах, однак про надання озброєння та боєприпасів мова не йде. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER