“Зерновий коридор”: З українських портів вийшли ще вісім кораблів

Із портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" Одеської області вийшли "зерновим коридором" вісім суден з аграрною продукцією. Ще два очікують своєї черги та сприятливих умов. 

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

"18 вересня з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" заплановано відхід 10 суден з 169,3 тис. тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. На 10.00 ранку із портів вийшло вісім суден, а ще два – чекають на свою чергу та сприятливі умови", – йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що з моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 3,7 млн тонн агропродукції.

Зазначається, що всього з українських портів вийшло 165 суден з агропродукцією, яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки.

Нагадаємо, близько 15% зерносховищ України загальним обсягом 8,4 млн тонн знищено, пошкоджено або захоплено росіянами за пів року повномасштабної війни. Миколаївська область втратила понад мільйон тонн промислових потужностей зі зберігання зерна, чверть довоєнних обсягів – найбільше серед усіх регіонів.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER