“Мене на першому допиті хвилин 40 били струмом” – СБУ опублікувала свідчення купʼянчанина

Катували струмом і випалювали паяльником хрести на тілі – Служба Безпеки України опублікувала свідчення мешканця Купʼянська, який постраждав в окупації.

В СБУ кажуть, що через знущання доводилося проходити кожному, хто потрапляв на допити, які облаштувалися в окупованому Куп'янську.

"З цієї кімнати завжди було багато криків", – згадує куп'янчанин, який був незаконно ув'язнений російсько-окупаційними військами.

Правоохоронці кажуть, що на допитах співробітники ФСБ «вибивали» із місцевих мешканців імена та адреси учасників АТО, бійців територіальної оборони, осіб, які мали проукраїнську позицію. Погрожували стратою на мінному полі та розправою над родинами, які залишилися під окупацією.

"Мене на першому допиті хвилин 40 били струмом, стріляли в мене чи то з пневматики, чи то з газового, не знаю – я в мішку був… Били битами чи залізними трубами", – розповідає жертва російських тортур. 

Умови тримання незаконно ув'язнених українців також були жахливими: у невеличкій, призначеній на 2 особи камері, утримувалося 8 людей.

"Такі дії російсько-окупаційних військ підпадають під ознаки катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання. Про це чітко вказано у Конвенції ООН проти катувань 1984 року, учасником якої, до речі, є і російська федерація. Наразі Службою безпеки проводяться оперативно-слідчі дії для встановлення усіх мешканців деокупованих територій, які постраждали від тортур рашистів" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у соціальних мережах стартував флеш-моб "браслети солідарності". Ідея акції зародилась після фото вбитої окупантами людини, яка мала на руці синьо-жовтий браслет..

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER