Україна готова до опалювального сезону на понад 80% – Шмигаль

В Україні стан готовності до опалювального сезону наразі становить вже понад 80%.

Про це під час засідання уряду 16 вересня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Уже незабаром в Україні розпочнеться опалювальний сезон. Найскладніший в історії. Підготовка до нього тривала влітку, триває і зараз. Стан готовності вже понад 80%. Накопичено значні ресурси вугілля, триває закачування газу до сховищ", – сказав Шмигаль.

За його словами, влада формує домовленості з партнерами про додаткові постачання газу, виділила 1,4 млрд грн на підготовку до екстрених ситуацій, закуплено майже 1,5 тис. мобільних генераторів, десятки резервних котлів.

"Сформовано оперативний штаб, який швидко вирішуватиме будь-які кризові питання. Насамперед питання ліквідації наслідків атак Росії на нашу критичну інфраструктуру. Ми готувалися і готуємося до всіх сценаріїв. І зробимо все можливе, щоб цієї зими українці були з теплом, світлом і водою", – підсумував Шмигаль.

Раніше глава Кабміну повідомив, що до середини жовтня Україна планує накопичити до 15 млрд кубометрів газу та розраховує отримати додаткові 2 млрд кубів від США.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER