На Харківщині ЗСУ звільнили від окупантів 421 населений пункт – Офіс президента

Станом на 16 вересня Збройні сили України в рамках контрнаступу звільнили більш ніж 400 населених пунктів Харківської області. В деокупованих територіях тривають роботи з відновлення житлової та критичної інфраструктури.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в Telegram.

"Звільнено 421 населений пункт. У звільнені райони постійно відправляється гуманітарний вантаж, незважаючи на обстріли", – заявив Тимошенко.

За словами заступника глави Офісу президента, Балаклійська громада вже отримала більше 100 тонн продуктів. Вже незабаром туди будуть направлені генератори, будівельні матеріали, медикаменти й інша допомога.

Тим часом пенсіонери Чкалівської, Балаклійської та Шевченківської громад почали отримувати пенсії.

"На деокупованих територіях Харківської області тривають роботи з відновлення житлової та критичної інфраструктури. "Харківгаз" там де це можливо проводить обстеження та оцінку зруйнованих мереж, для відновлення газорозподільної системи", – додав Тимошенко.

Лише за тиждень роботи піротехнічні підрозділи ДСНС розмінували більше 24 гектарів території та знешкодили близько тисячі вибухонебезпечних предметів.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що ЗСУ в Харківській області деокупували 388 населених пунктів.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER