Великокаліберні кулемети та набої: Бельгія виділяє новий пакет військової допомоги Україні

У п'ятницю, 16 вересня, Федеральний уряд Бельгії схвалить надання нового пакета військової допомоги Україні для протистояння військовій агресії РФ.

Про це повідомила міністерка оборони Бельгії Людівін Дедондер в інтерв'ю виданню L'Echo.

Так, вона заявила, що після вже наданої Києву військової допомоги на 45 млн євро цього разу Бельгія виділить пакет на 12 млн євро, що передбачатиме постачання великокаліберних кулеметів і боєприпасів.

"Ми також направимо нелетальні матеріали для зими, каски, запасне спорядження, обладнання для спостереження. На початку 2023 року ми поставимо карети швидкої допомоги та вантажівки для медичних цілей", – пояснила Дедондер.

Вона зазначила, що Бельгія готова надати допомогу в морському та наземному розмінуванні. Для цього було проведено навчання українських військовослужбовців.

"Бельгія прийняла у своїх медичних закладах 45 поранених на фронті та важкохворих українців", – додала глава бельгійського оборонного відомства.

Нагадаємо, уряд Бельгії з початку вторгнення Росії в Україну заморозив активи, що належать російським фізичним та юридичним особам на суму в 50,5 млрд євро.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER