Вдасться зекономити на державному апараті: В Україні хочуть на 30% скоротити кількість чиновників

В Україні загальну кількість чиновників планується скоротити на 30%. Таким чином вдасться значно скоротити витрати на державний апарат.

Про це під час пресконференці 14 вересня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"На сьогоднішній день ми такою перманентною роботою своєю скоротили близько 8 тисяч чиновників. Попереду у нас ще кілька десятків тисяч скорочених вакансій і чиновників", – розповів прем'єр.

За його словами, скорочення плануються не тільки в структурі міністерств, але і в структурі інспекцій, центральних органів і виконавчої влади.

Шмигаль підкреслив, що таке скорочення дозволить зменшити витрати на державний апарат на 11,8 млрд гривень порівняно з минулим роком.

"Це велика сума. Для мирного часу дуже великий обсяг, для воєнного часу, повірте, це полегшить державу", – зазначив прем'єр.

Нагадаємо, 13 вересня Кабінет міністрів схвалив проєкт державного бюджету України на 2023 рік, а вже 14 вересня його подали до Верховної Ради. Основним пріоритетом кошторису є сектор безпеки і оборони, на який пропонується виділити понад один трильйон гривень.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER