На допомогу звільненим територіям і ремонт пошкоджених енергооб’єктів: Уряд виділяє додаткові 400 млн грн

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив підготувати до найближчого засідання уряду проєкт рішення щодо виділення з резервного фонду бюджету 400 млн грн на відновлення пошкоджених унаслідок обстрілів з боку РФ об'єктів енергетичної інфраструктури та допомогу деокупованим територіям.

Про це глава Кабміну повідомив у Telegram.

"Відновлення потребує додаткових фінансових коштів. Тому дав завдання Мінрегіону, Мінфіну та Харківській ОВА підготувати до найближчого засідання уряду питання щодо виділення з резервного фонду бюджету 400 млн грн на відновлення пошкоджених об'єктів і для допомоги деокупованим територіям", – написав Шмигаль.

За його словами, для оперативної ліквідації наслідків військових руйнувань енергетичної та комунальної інфраструктури буде створено координаційний штаб у рамках Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

"Учорашні варварські обстріли Росії по критичній інфраструктурі вкотре довели, що нам протистоять терористи. Задля покращення реагування на екстрені ситуації доручив міністру енергетики, міністру розвитку громад та територій спільно з "Нафтогазом" та "Укренерго" створити координаційний штаб", – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України продовжив термін дії Положення про спеціальні обов'язки (ПСО) на ринку природного газу до 30 квітня 2023 року.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER