З портів Одещини вийшли ще дев’ять кораблів із українським зерном

У понеділок, 12 версеня, з портів Великої Одеси вийшли "зерновим коридором" дев'ять суден, завантажені українською агропродукцією. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

"12 вересня в рамках реалізації "зернової ініціативи" з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вийшли 9 суден зі 163,8 тис. тонн агропродукції", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 12 вересня порти Великої Одеси також планують прийняти на вхід 13 суден під завантаження українською агропродукцією. З них – вже 6 пришвартовано біля причалів портів Одеси (2), Чорноморська (1) та порту "Південний" (3).

За даними Мінінфраструктури, з моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 2,78 млн тонн агропродукції. Загалом з українських портів вийшли 122 судна з агропродукцією, яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки.

Як ми писали раніше, Мінінфраструктури України розглядає можливість підключити до експорту зерна через "зерновий коридор" морський торговельний порт Миколаєва, але все залежить від ситуації з безпекою в регіоні.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER