З початку війни в Україні загинули понад 380 дітей і ще більш ніж 740 були поранені

Із початку повномасштабної війни проти Російської Федерації в Україні постраждало 1130 дітей. Зокрема, 383 дитини загинули. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 383 дитини загинули та понад 747 отримали поранення різного ступеню тяжкості", — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що ці цифри не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Так, за даними відомства, найбільше дітей постраждали в Донецькій області – 390, Харківській – 209, Київській – 116, Миколаївській – 72, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Херсонській – 55, Запорізькій – 46, Дніпропетровській – 26.

Через бомбардування та обстріли російськими військами пошкоджені 2480 закладів освіти, 289 з них зруйновані повністю.

Нагадаємо, на території Росії понад тисяча дітей з окупованого Маріуполя були незаконно всиновлені в Тюмені, Іркутську, Кемерові та Алтайському краї.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER