СБУ викрила двох колаборантів на звільненій території Харківщини

Працівники Куп’янського лісового господарства добровільно співпрацювали з окупантами.

СБУ повідомила про підозру двом колаборантам, які під час окупації добровільно обійняли посади при так званій «тимчасовій військовій адміністрації Харківської області».

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Встановлено, що 55-річний чоловік перейшов на бік ворога невдовзі після захоплення Куп’янська російськими окупаційними військами. Він добровільно обійняв посаду керівника ДП «Куп’янське лісове господарство» і пропонував підлеглим продовжувати працювати у створеному загарбниками лісгоспі.

47-річна місцева жителька також добровільно перейшла на бік ворога і погодилась на посаду головного бухгалтера на цьому підприємстві.

В СБУ зазначили, що колаборантам вдалося втекти на тимчасово окуповану територію перед звільненям Куп’янська. Про підозро їм повідомили заочно.

Як ми писали раніше, українські захісники підняли прапор України над звільненим Куп’янськом – це стратегічно важливий залізничний вузол на Харківщині.

 

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER