З початку російського вторгнення в Україні загинули 5 767 цивільних – ООН

З 24 лютого ООН підтвердила 14 059 жертв серед цивільного населення України. Унаслідок бойових дій загинули 5767 цивільних осіб, 8292 дістали поранень.

Станом на 9 вересня в ООН підтвердили 14 059 жертв серед цивільного населення Украіни. Унаслідок бойових дій загинули 5 767 осіб, 8 292 дістали поранень. В організації зазначають, що фактичні цифри, ймовірно, є набагато більшими.

Пр це повідомила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер.

«Від 24 лютого наша Місія підтвердила, що принаймні 416 осіб стали жертвами свавільних затримань і насильницьких зникнень на територіях, окупованих Російською Федерацією, або на територіях, контрольованих на той час Збройними силами Росії та пов’язаними озброєними групами. З них 16 було знайдено мертвими, 166 звільнено. Ми також зафіксували 51 свавільний арешт і ще 30 випадків, які можуть бути кваліфіковані як насильницькі зникнення, вчинені українськими правоохоронними органами», –  повідомила Боднер.

За її словами, було зафіксовано низку порушень щодо військовополонених.

«Нам було надано безперешкодний доступ до місць інтернування та тримання під вартою на території, яка контролюється Урядом України. Однак Російська Федерація не надала доступу до військовополонених, які утримуються на її території або на території, що перебуває під її окупацією, зокрема в районах, що контролюються її збройними силами та пов’язаними озброєними групами», – розповіла голова Моніторингової місії ООН

Також вона зазначила, що є інформація про жахливу ситуацію щодо стану здоров’я українських військовополонених, які ув’язнені у виправній колонії біля Оленівки. Повідомляється, що багато з них хворіють на інфекційні захворювання, зокрема гепатит А та туберкульоз.

Як ми повідомляли, збройні сили Російської Федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в Оленівці, де утримувалися в тому числі і українські полонені.


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER