В ЦРУ назвали провалом вторгнення РФ в Україну

Директор ЦРУ Вільям Бернс після шести місяців повномасштабної війни і початку контрнаступу ЗСУ заявив, що вторгення Росії в Україну можно характерізувати не інакше як провал.

Про це повідомляє The New Yourk Times.

За словами Бернса, Путін помилився щодо мужності та стійкості українського народу та його здатності вести боротьбу з окупантами. Про це також свідчить контрнаступ ЗСУ на півдні та північному сході України.

"Хоча останній розділ війни ще не написаний, важко сприймати результати Путіна у війні як щось інше, крім провалу. Зараз Путін робить ставку на те, що він буде жорсткішим, ніж українці, європейці, американці. Я вважаю, і мої колеги з ЦРУ вважають, що Путін помиляється щодо цієї ставки, так само як він глибоко помилявся у своїх припущеннях у лютому щодо волі України до опору", – підкреслив директор ЦРУ.

Бернс додав, що в результаті агресії виявилася не тількі неспроможність російської армії досягати поставлених цілей, але й буде завдано довгострокової шкоди поколінням росіян.

Як ми писали раніше, українські захисники за минулу добу ліквідували понад 650 окупантів. Загальні втрати ворога з початку повномасштабної збройної агресії склали близько 51 900 осіб.


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER