Норвегія передасть Україні військову допомогу: що є у списку

Україна отримає військову допомогу від Норвегії. Йдеться про більше 150 ракет Hellfire, пускові майданчики та блоки наведення. Також у списку – прилади нічного бачення.

Про це вже офіційно повідомили у норвезькому Міністерстві оборони.

Відомо, що ракети Hellfire придбали для норвезького десантного підрозділу. 

"Це зброя, про яку просила Україна, і вона стане в нагоді у боротьбі з російськими окупаційними силами. Ракетою легко керувати, її можна використовувати як проти наземних, так і морських цілей" – сказав норвезький міністр оборони сьогодні, 8 вересня, на виступі у Німеччині.

Він сказав, що озброєння вже ройшло перевірку і виїхало з країни. А українські військові вже пройшли відповідне навчання. 

Нагадаємо, Пентагон виділив Україні допомогу на суму близько 675 мільйонів доларів. Президент США Джо Байден вже схвалив транш.

Пакет допомоги включає більше високоточних снарядів GMLRS для HIMARS, 105-мм гаубиці, артилерійські боєприпаси, протирадіолокаційні ракети HARM, автомобілі Humvee, протитанкову зброю, стрілецьку зброю та інше.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER