На Херсонщині ЗСУ завдали удару по окупантам, коли ті намагалися переправитися через Дніпро.

У Херсонській області внаслідок удару Збройних сил України знищено баржу з окупантами та бойовою технікою, повідомив спікер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

Ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ відпрацьовано вогневу поразку районів зосередження живої сили, озброєння, військової техніки ворога та пунктів управління противника, наголосив він у зведенні, опублікованому у Facebook ОК «Південь».

«При спробі ворога налагодити альтернативну переправу в районі Голої Пристані знищено баржу з окупантами та бойовою технікою на борту. Вогневий контроль Каховського мосту не дозволяє ворогові провести ремонтні роботи», – повідомив Назаров.

Підтверджені втрати ворога становлять 30 військових та 2 бойові машини піхоти, додав він.

Використання барж – вимушений засіб, до якого вдаються російські окупанти після того, як ЗСУ знищили усі понтонні переправи, якими вони намагалися перекидати техніку й живу силу через Дніпро. Окупанти викрали баржі, які належать компанії «Нібулон», а також кільком іншим підприємствам Херсонщини, щоб за допомогою цих барж більш мобільно переправляти живу силу і техніку через річку.  На території міста Гола Пристань була одна з стоянок таких викрадених барж.

 

В пабліках є інформація, що на баржі, знищеній під час удару ЗСУ, перебували 12 автомобілів УРАЛ з особовим складом. Усі російські військові з цих автівок загинули.

 

Нагадаємо, Україна визнала, що ЗСУ завдавали ударів по російських базах у Криму.

 


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER