НАТО обіцяє на 50% забезпечити ЗСУ зимовою формою для військових – ЗМІ

Низка країн-членів НАТО зобов'язалися поставити Україні зимову форму для військових. Загалом готові забезпечити близько 50% від запиту.

Про це пише німецьке видання Spiegel із посиланням на офіційну відповідь Альянсу.

За інформацією ЗМІ, наприкінці липня міністр оборони України Олексій Резніков надіслав генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу терміновий запит із проханням допомогти з постачанням зимового одягу для ЗСУ. Spiegel пише, що йшлося про теплу форму, зимове взуття та намети для 200 тисяч військових.

Відтоді різні партнери НАТО шукали на своїх складах доступний матеріал, щоби забезпечити українську армію.

У НАТО підтвердили виданню, що Альянс перебуває у контакті зі своїми членами, щоб підготувати зимовий пакет допомоги для України. За кілька тижнів після запиту з Києва США, Канада, Швеція та Фінляндія вже пообіцяли постачання.

"Що стосується зимового спорядження, такого як одяг, матеріали для польових таборів і продовольство, Німеччина може зробити важливий внесок у підтримку оборони України взимку", – каже Крістін Ламбрехт з оборонного відомства. 

Деталі, ймовірно, також обговорюватимуться на зустрічі країн, які підтримують Україну, наступного четверга на базі США в Рамштайні.

Відповідно до перших повідомлень, партнери зможуть покрити близько 50% потреб, запитуваних Україною.

Нагадаємо, Генсек НАТО закликав надавати Україні більше зброї.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER