В Естонії засудили жінку, яка відправила 40 євро для російської армії

Випробувальний термін та штраф: суд Таллінна виніс вирок жінці за переказ 40 євро на допомогу російським військовим в Україні.

Про це пише Postimees.

Засуджена Ольга Федорова відправила гроші росіянину Владіміру Шилову, який перевозив дрони для російської армії. 

“Для наших хлопців”, – написала Федорова у поясненні банківського платежу, який було зроблено наприкінці травня.

Росіянка, яка проживає на Кіпрі, і її адвокат уклали угоду з прокуратурою, яка вимагала засудити Федорову до п’яти місяців тюремного ув’язнення.

Покарання не буде виконано, якщо вона не вчинить умисного злочину протягом випробувального терміну в один рік та вісім місяців, також Федорова має заплатити штраф у розмірі 981 євро.

Під час оголошення рішення суддя констатував, що судова практика з цього питання ще відносно мізерна, але узгоджене покарання є законним та правильним з урахуванням провини.

Підтримка акту агресії іноземної держави карається в Естонії позбавленням волі на строк до 5 років. Підтримкою агресії також є придбання та фінансування постачання техніки, наприклад, дронів, для ведення бойових дій різних підрозділів російської армії.

До речі, Федорова переказала кошти тому самому далекобійнику, якого в Естонії відправили в тюрму за спробу вивезти в Росію квадрокоптери для псковських десантників, які зараз беруть участь у бойових діях в Україні.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER