У Словаччині бродить український тигр-біженець

На українсько-словацькому кордоні зафіксували тигра, який втік із закарпатського приватного господарства. Як з’ясувалося, хижака евакуювали до села Стричава з одного із зоопарків у зоні боїв на сході.

Про це пише "Європейська правда".

Ще ввечері у суботу  Facebook-сторінка словацького села Улич повідомила, що на сході Словаччини зафіксували переміщення тигра, повідомив портал tvnoviny.sk,

"Повідомляємо вам, що поряд із селом переміщається тигр, що втік із зоопарку в Україні. Просимо вас бути пильними та обмежити пересування за межами ваших будинків. Якщо ви побачите тварину, телефонуйте до поліції чи голови села", – сказано у повідомленні.

Попередження про звіра також з'явилося на Facebook-сторінці поліції Словаччини в неділю. Словацькі поліцейські отримали попередження про тигра від своїх українських колег у суботу о 17:30.

З’ясувалося, що тигр утік із домашнього розведення одного із мешканців села Стричава Закарпатської області.

Мирослав Бураль, директор адміністрації національного парку "Полонини", підтвердив цю інформацію агентству TASR. За його словами, дитинча тигра вивезли із зоопарку на сході України на початку війни через безперервні бої.

"Це дитинча кількох місяців, воно було поміщене у розведенні у вольєрі, куди його ходили фотографувати сім'ями з дітьми, тому він звик до присутності людей", — сказав Бураль.

Директор парку припускає, що тварина вже могла повернутись до Закарпаття, оскільки пізніше її в Словаччині ніхто не бачив.

Нагадаємо, Миколаївський зоопарк прийняв декілька сотень домашніх питомців, екзотичних птахів та звірів, власники яких евакуювалися з Миколаєва. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER