До закінчення активних боїв залишилося 7-9 тижнів – естонська розвідка

В естонській розвідці вважають, що активні бойові дії в Україні триватимуть ще від семи до дев'яти тижнів, а потім буде статична війна. Цей етап триватиме до весни.

Про це сказав голова розвідувального центру Сил оборони Естонії Марго Гросберг, повідомляє ERR.

Гросберг вважає, що закінчення активних бойових дій залежить від того, коли зіпсується погода. Орієнтовно  залишилося 7-9 тижнів.

"Потім до весни ми матимемо справу зі статичною війною, що ми зараз спостерігаємо у Донецькій і Луганській областях", – сказав представник естонської розвідки.

На думку Гросберг , малоймовірно, що за цей час удасться звільнити всю територію України, оскільки досягти такого великого успіху за такий короткий час буде дуже складно.

Коментуючи контрнаступальні дії ЗСУ, що почалися на півдні, він визнав, що з початку квітня Україна змогла досягти успіхів у Херсонській області. Але розвідник не вважає це масованим контрнаступом.

За словами Гросберга, для успішного наступу необхідна трикратна перевага сил. Він також нагадав, що українські сили поки що прорвали лише першу лінію оборонних споруд, з тих, що встигла збудувати Росія в Херсонській області.

Водночас як наголосив естонський полковник, успіхи ЗСУ в Херсонській області й дедалі інтенсивніший наступ знизять можливості окупантів провести там псевдореферендум.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER