У Миколаївській області збили російський безпілотник “Картограф”

Сьогодні над Миколаївською областю зенітники ЗСУ збили російський безпілотник "Картограф". Про це в Telegram повідомили командування Сухопутних військ.

"02 вересня, близько 09.00 години, у небі над Миколаївщиною, зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил ліквідовано російський безпілотник “Картограф”, що входить до сімейства багатоцільових безпілотних комплексів "Птеро", – ідеться у повідомленні.

Безпілотники класу "Птеро" почала випускати в 2010 році російська компанія "АФМ-Серверс", пізніше проєкт виділили в окреме підприємство. Такі БПЛА функціонально та зовні нагадують модель "Орлан-10", але відрізняється важливими особливостями. Дрони "Птеро" є високопланами з низьким положенням гвинта, які рухаються двигунами внутрішнього згоряння. Вони оснащуються камерами з роздільною здатністю 80 МП та тепловізорами. Оператори можуть керувати апаратами за допомогою фірмового програмного забезпечення PteRoBot.

За інформацією "Мілітарного", модель "Картограф" використовує не Міністерство оборони Росії, а інше відомство, можливо, ФСБ. Детальні характеристики "Картографа" тримають у секреті.

Нагадаємо, російсько-українську війну 2022 року експерти вже назвали війною безпілотників. Саме БПЛА забезпечують військовим оперативну та тактичну інформацію. Тому знищення сучасних БПЛА нових моделей має велике значення, особливо тих, що вважаються невразливими для засобів РЕБ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER