У Миколаївській області планують відкрити приймальню для родичів військовополонених

На Миколаївщині може зʼявитись громадська приймальня по консультативній роботі з родинами полонених. Таку ініціативу обговорили учора, 31 серпня.

Про це розповіла голова Миколаївської районної ради Ганна Замазєєва:

"Продовжуємо співпрацювати з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими щодо відкриття на Миколаївщині Громадської приймальні по консультативній роботі з родинами полонених.  Вчора, на черговій зустрічі з представниками Штабу, разом із народною депутаткою Соломією Бобровською, обговорили потреби правового супроводу та психологічної допомоги дорослим та дітям з сімей військовополонених, які перебувають на Миколаївщині".

Під допомогою мають на увазі:

  • надання первинної психологічної допомоги родинам Захисників;
  • встановлення місць утримання полонених;
  • сприяння родинам щодо подолання бюрократичних та інших труднощів, з якими зіштовхуються родини оборонців на півдні України. 

"Розглянули можливість співпраці за цими питаннями з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини на місцевому рівні. Під час комунікації з членами родин військовополонених у Миколаївській області будемо використовувати Дорожню карту, розроблену Координаційним штабом", – сказала Ганна Замазєєва.

Нагадаємо, у Миколаєві виплачуватимуть фінансову допомогу тим людям, чиї рідні загинули від обстрілів росіян. Допомога становитиме 20 тисяч гривень.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER