Окупанти приписують собі “ремонт” будівлі ЦНАПу в Новій Каховці, збудованій у… 2021 році

Російськи загарбники «відремонтували» сучасну будівлю Центру надання адміністративних послуг у Новій Каховці і сподіваються розтащувати там багатофункціональний центр інтеграції в Російську Федерацію мешканців Херсонщини.

Про це повідомляє в телеграмі очільник Мінцифри Михайло Федоров.

«Російські пропагандисти показали відео, де колаборант хизується, як вони «будували» Центр для швидкої інтеграції у РФ», – зазначає Федоров.

Насправді на відео фігурує відомий у Новій Каховці колаборант Роман Пашкевич. До війни він був начальником оргвідділу Новокаховської міської ради. На цю посаду був призначений не вперше за рекомендацією міського голови Володимира Коваленка. Нині є заступником гауляйтера міста Володимира Леонтєва.

Роман Пашкевич. Автор: Скріншот з відео

Цікаво, що росіянам навіть не спало на думку зняти зі стін частину айдентики Дія.Центрів.

Як зауважує міністр, окупанти відібрали у 60 тисяч українців можливість отримувати держсервіс швидко, зручно та людяно. Але це ненадовго. Федоров упевнений, незабаром над ЦНАПом у Новій Каховці буде синьо-жовтий прапор. Як і в інших тимчасово окупованих містах.

Нагадаємо, ЦНАП у Новій Каховці урочисто відкрили до Дня міста 25 вересня 2021 року. Він був споруджений за президентською програмою «Велике будівництво». Участь у відкритті взяв тодішній голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

Відкриття ЦНАПу 25 вересня 2021 року. Володимир Коваленко і Сергій Козир (зліва направо). Автор: Сайт ХОДА

Уперше інформація про будівництво Центру з’явилася на початку червня 2018 року. Тендер на його спорудження виграла київська фірма ТОВ «СК Укрстрой». Вона мала збудувати Центр до 28 грудня 2019 року за 19,68 млн грн. Було вибрано місце для споруди – на вул. Першотравневій біля школи №9.

Та влітку 2019 року будова завмерла, хоча підряднику вже сплатили 5,4 млн грн. Поліція відкрила провадження за фактом можливого неправомірного привласнення коштів. Новокаховський виконком розірвав угоду з фірмою і провів новий тендер. Споруду добудувала місцева будівельна компанія «Віра». За цей час кошторис об'єкту зріс до 26 млн 812,7 тис грн.

Під час відкриття ЦНАПу демонстрували робочі місця. Автор: Сайт ХОДА

Утім, після урочистого відкриття ЦНАП так і не запрацював. Говорили, що через відсутність інтернету. Потім почалася пандемія коронавірусу, і будівля залишалася стояти порожньою до самої війни.

Нагадаємо, у Херсоні загарбники викрали автомобілі рятувальників.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER