Агент ФСБ завербував двох СБУшників та отримав доступ до таємних даних про Херсонську область

Співробітник ФСБ завербував двох співробітників СБУ – військовослужбовця резерву СБУ та заступника начальника відділу Управління СБУ у Херсонській області.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Підозрюваного росіянина і завербованого військовослужбовця резерву СБУ оголошено в міжнародний розшук. Третій фігурант – заступник начальника відділу управління СБУ у Херсонській області перебуває під вартою. Його звинувачують у держзраді.

За даними слідства, з осені 2018-го до кінця липня 2021-го росіянин з українськими спільниками зміг зібрати "відомості про підготовку та проведення мобілізаційного розгортання Управління СБУ у Херсонській області під час переведення на функціонування в умовах особливого періоду".

Також йому стали доступні плани щодо навчань на території Херсонського морського торговельного порту та матеріали оперативно-розшукової та контррозвідувальної діяльності СБУ.

Нагадаємо, удари ЗСУ остаточно вивели з ладу Дар'ївський мост на Херсонщині.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER