У День Незалежності України Російська авіація здійснювала 200 вильотів, часто імітуючи удари

У День Незалежності України, 24 серпня, російські війська здійснили близько 200 вильотів літаків, але частота ракетних ударів була значно нижчою, по різних областях України влучило 8 крилатих ракет Х-22.

Про це повідомляє речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу.

"Сумарно по областях справді було близько 190 повітряних тривог… Вчора попри те, що була така велика кількість тривог, великої ракетної активності не зафіксовано, але зафіксовано велику авіаційну активність. Близько 200 авіавильотів зафіксовано 24 серпня. 

Противник в основному застосовував для атак по Україні дальні бомбардувальники Ту-22 М3, які носять ракету Х-22… Було зафіксовано 8 прильотів цих ракет по областях. Також  противник застосовував реактивні системи залпового вогню "Торнадо-С". 

Ігнат пояснив велику кількість повітряних тривог тим, що Росія здійснювала і багато "імітаційних вильотів", в основному з аеродрому "Шайковка" – для Ту-22, а також із півночі Каспійського моря – для літаків Ту-95 МС. Літаки злітали, робили маневри у повітрі, імітуючи удар, – і в такий час в Україні оголошували повітряну тривогу. 

Ігнат уточнив: якщо йдеться про літаки Ту-95 чи Ту-160, то тривога оголошується по всій Україні, а якщо літаки Ту-22 – на відстань до 600 кілометрів, що відповідає дальності ракет Х-22.

Він припустив, що план росіян полягав у тому, щоб тримати українську націю в напрузі в День Незалежності України.

Нагадаємо, Росія стягнула понад 400 літаків та 360 вертольотів довкола кордонів з Україною.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER