Російська військова присутність на ЗАЕС становить ризики для роботи реакторів – британська розвідка

Росія зберігає посилену військову присутність на території Запорізької атомної станції і окупація станції становить ризики для роботи реакторів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

У відомстві нагадали, що на початку березня російські війська атакували та захопили ЗАЕС.

"21 серпня 2022 року зображення показали, що Росія зберігає посилену військову присутність на місці з бронетранспортерами, розгорнутими в межах 60 метрів від реактора номер п’ять", — повідомили у розвідці.

Зазначається, що російські війська, ймовірно, намагалися приховати транспортні засоби, припаркувавши їх під підвісними трубами та містками.

"Поки Росія продовжує військову окупацію ЗАЕС, основними ризиками для роботи реактора, ймовірно, залишаться збої в роботі систем охолодження реакторів, пошкодження його резервного джерела живлення або помилки працівників, які працюють під тиском", — йдеться у звіті.

У британській розвідці вважають, що Росія готова використовувати будь-яку українську військову активність поблизу ЗАЕС у пропагандистських цілях.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER