Частина херсонських пенсіонерів не може отримувати українські пенсії

Вже кілька місяців мешканці сільських населених пунктів Херсонської області, окупованих російськими військами, залишаються без пенсійного забезпечення, пише сайт "Новини Херсона".

Йдеться про тих селян, яким пенсії приносять додому листоноші. Лише на звільнених територіях Укрпошта змогла нещодавно відновити видачу пенсій українським громадянам. Пенсіонерам, які живуть в окупації, продовжують нараховувати виплати, однак отримати їх у людей немає жодної можливості. Саме з цієї причини люди похилого віку змушені зараз приймати допомогу окупантів. Зі свого боку, російські загарбники продовжують витісняти гривню з обороту в регіоні. Її вилучають із обігу та вивозять на територію сусіднього Криму.

Херсонці активно пручаються на впровадження рублевої зони. Зокрема, на стихійних ринках, які, як у 90-х роках, з'явилися в області, як гриби після дощу, все ще ходить і цінується гривня.

Нагадаємо, на Херсонщині селяни вирізають худобу, бо нічим годувати.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER