На 47 відсотках території ЄС спостерігається надзвичайна посуха

Майже половині території Європейського Союзу — 47 відсотків — у серпні загрожує посуха. Про це у Брюсселі повідомила Європейська служба моніторингу посухи, передає Deutsche Welle. Через тривалу відсутність опадів на 17 відсотках території ЄС вже спостерігається надзвичайна ситуація. Вона негативно вплине на рослинність та врожаї сільськогосподарських культур, заявили фахівці служби.

Ще у липні загрозу посухи виявили на 46 відсотках території Євросоюзу.

"Сильна посуха, на яку з початку року страждають велика кількість регіонів Європи, з початку серпня поширилася на нові території і посилилася", — йдеться у звіті служби, підготовленому за дорученням Європейської комісії.

Серед регіонів, які найбільше постраждали від відсутності опадів, — частина Португалії, вся Іспанія, південь Франції, середня частина Італії, південь Німеччини, а також великий регіон, що охоплює Словаччину, Угорщину та Румунію.

Дощі, які пройшли всередині серпня, дещо поліпшили ситуацію. Однак у деяких регіонах грози завдали збитків. Це могло обмежити позитивний вплив опадів.

За прогнозами експертів, після тривалого періоду аномальної посухи із серпня по жовтень у більшій частині ЄС очікуються "умови, що наближаються до нормальних".

За даними авторів звіту, у західних середземноморських регіонах теплі та сухі умови на рівні вище середнього можуть зберегтися до листопада. Експерти не відкидають продовження посухи в окремих регіонах Іспанії та Португалії.

Передбачається, що аномально спекотна та суха погода призведе до втрат урожаю. Особливо можуть постраждати літні культури, зокрема, кукурудза, соя та соняшник.

Нагадаємо, Миколаївщина – лідер зі збору врожаю. Загалом в Україні зібрали 23,4 млн тонн нового врожаю

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER