Кабмін повернув обов’язковість маркування харчових продуктів українською мовою

Кабінет міністрів скасував можливість продажу харчових продуктів, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної. Норма була тимчасово введена в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики.

Водночас харчові продукти, ввезені на територію України з 9 березня по 1 грудня 2022 року, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної, можуть перебувати в обігу до закінчення мінімального терміну придатності або граничного терміну споживання (дати "вжити до").

Як нагадали в міністерстві, для безперебійного забезпечення населення країни продуктами харчування в умовах воєнного стану Кабмін спростив вимоги щодо обов’язкового маркування імпортованих харчових продуктів державною мовою.

"Наразі національні підприємства здатні в повному обсязі забезпечити потребу українських споживачів в безпечних та якісних харчових продуктах з дотриманням вимог харчового законодавства", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER