Росіяни змушують ЗСУ боронити Харків, щоб не допустити контратак в інших місцях

Війська рф утримують харківський сектор достатньо слабо, але продовжують локальні рейди.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані військової розвідки.

"Російські удари по житлових районах Харкова забрали життя щонайменше 12 мирних жителів у другій половині дня 17 серпня 2022 року. Хоча лінія фронту в цьому секторі з травня практично не зрушилася, Харків піддавався постійним обстрілам з початку вторгнення. Розташоване приблизно в 15 км від російської лінії фронту, місто постраждало, тому що залишається в межах досяжності більшості видів російської артилерії. Реактивні системи залпового вогню і, як правило, неточна наземна зброя призвели до руйнувань у значній частині Харкова", — йдеться у повідомленні розвідки.

У звіті також зазначається, що російські війська утримують харківський сектор відносно слабо, але продовжують проводити локальні рейди та "зондуючі атаки проти українських сил".

"Ймовірно, вони намагаються змусити Україну зберегти значні сили на цьому фронті, щоб не допустити їх використання для контратаки в інших місцях", — додали розвідники.

Нагадаємо, внаслідок ракетних ударів по гуртожитках Харкова постраждали щонайменше 45 цивільних. Серед загиблих є дитина.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER