Деякі миколаївці допомагають окупантам неусвідомлено, – Кім

Під час закриття Миколаєва для пошуку колаборантів, з’ясувалися випадки, коли містяни неусвідомлено передавали росіянам інформацію про розміщення ЗСУ.

Про це розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі «24 каналу».

Він додав, що з такими людьми проводили роз’яснювальну роботу.

— Ситуація різна. Буває таке, що люди, не розуміючи, що вони допомагають (ворогу, — прим.), допомагають. Звісно, їх ніхто не заарештовує, з ними проводиться роз’яснювальна робота. Наприклад, старий або новий знайомий, або незнайомий якийсь, телефонує і говорить: «Ой, я хочу привезти дитину до школи, чи працює вона, чи з’їхали звідти військові?». Йому відповідають: «Та ні, ще стоять». Таким чином росіяни також використовували наших людей, щоб отримати певну інформацію, — розповів він.

Віталій Кім пояснив, що цифра в 400 колаборантів, яких начебто виявили під час довгої комендантської години, не зовсім правильна. Оскільки до цього числа входять не лише колаборанти, а й особи, яких просто перевірили, або люди, з якими проводили бесіди.

Нагадаємо, Верховна Рада змінила процедуру щодо запобіжного заходу для корегувальників ворожого вогню, тепер їх не випускатимуть під заставу.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER