Через трансформаторну станцію під Джанкоєм РФ могла красти електрику з ЗАЕС в Крим – Подоляк

Трансформаторна станція поблизу Джанкоя, на якій сьогодні сталася пожежа, могла б використовуватися для постачання електроенергії із Запорізької АЕС до Криму.

Про це повідомив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі інформаційного телемарафону.

"Що таке трансформаторна станція? Вони (окупанти – Ред.) для того й вкрали Запорізьку АЕС, щоб саме через Джанкой кидати електроенергію на Крим… Я вважаю, що це кармічна відплата. Все, що крадене, воно не приносить достатку", – прокоментував він.

Як відомо, вранці 16 серпня у Джанкойському районі Криму пролунала низка гучних хлопків, після чого з різних точок було видно чорний дим. Згодом стало відомо, що спалахнуло одразу дві пожежі: на трансформаторній підстанції та на складі боєприпасів у селищі Майське. Останнє підтвердили в Міноборони РФ. 

Нагадаємо, 9 серпня у селі Новофедорівка в окупованому Криму пролунали кілька вибухів поряд з авіабазою російських військових. У росії заявили, що причиною вибуху стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів», проте експерти вважають, що ця версія просто повинна приховати неефективність ППО.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER