СБУ затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Запоріжжю

Контррозвідники Служби безпеки України затримали зрадника, який коригував вогонь окупантів по Запорізькій області.

 Про це повідомили в СБУ.

Затриманий також збирав дані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони України на півдні.

Вказано, що у разі захоплення Запоріжжя російські загарбники обіцяли коригувальнику одну з керівних «посад» в окупаційній адміністрації. Посіпака окупантів планував приєднатися до так званих «розстрільних груп» загарбників, аби катувати і вбивати українських захисників, у тому числі бійців місцевих добровольчих формувань.

«Встановлено, що зрадник був завербований кадровим співробітником 5 служби фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності у прифронтових територіях регіону. Насамперед російську спецслужбу цікавили відомості щодо розташування підрозділів ЗСУ, кількість їх особового складу і техніки, «звіти» про ракетні удари по міській забудові», – додали в СБУ.

Зібрані дані зрадник передавав кураторам за допомогою анонімного Telegram-каналу. Він не лише описував побачене, але й надсилав окупантам фото. Отриману інформацію російські загарбники використовували як для коригування ударів по Запоріжжю, так і для планування диверсій. За передачу даних зрадник отримував від кураторів гроші.

«Наразі затриманому повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – підсумували в СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України в Миколаївській області викрила агентів, які передавали інформацію про розміщення підрозділів ЗСУ та розташування інфраструктурних об'єктів, яку окупанти використовували для ракетних ударів по Миколаєву та Баштанці.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER