Кількість атак Росії по цивільних об’єктах у 73 рази перевищує удари по військових об’єктах

З моменту повномасштабного вторгнення армія РФ завдала по цивільних об'єктах в Україні вже у 73 рази більше ударів, ніж по військових.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Війну якого типу веде Росія? Статистика невблаганна. З початку повномасштабної агресії Росія завдала 22 тис. ударів по цивільних об'єктах. І всього 300 ударів – по військових. У 73 рази менше. "Спецоперація"? Демілітаризація? Ні. Банальне знищення інфраструктури та терор проти населення", – написав він у Твіттері.

У липні Міністерство оборони України також повідомляло, що лише 30% ракетних ударів росіян спрямовані на військові об'єкти, а решта 70% – на цивільну інфраструктуру.

"Росіяни кажуть, що вражають військові об'єкти. За статистикою, лише 30% ударів припадають на військові об'єкти, решта 70% – росіяни свідомо б'ють по мирних містах", – заявив речник відомства Олександр Мотузяник.

Нагадаємо, в ОК "Південь" повідомляють, що загарбники на півдні не здатні просуватися суходолом, через це завдають ракетні удари по тилових містах: Миколаєву, Нікополю, Марганцю.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER