Присвоїв 8 кілограмів золота: експрокурору повідомили про підозру

Колишній прокурор, який займається адвокатською діяльністю, привласнив 8 кілограмів золота вартістю 11 мільйонів гривень.

Під час досудового розслідування детективи НАБУ  встановили, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор однієї з місцевих прокуратур м. Києва на підставі наказу про відрядження здійснював повноваження у кримінальному провадженні у складі групи прокурорів Генеральної прокуратури України. Тоді він провів обшук у банківському індивідуальному сейфі і вирішив присвоїти золоті злитки загальною вартістю понад 11,8 млн грн, які вилучили під час обшуку у розслідуваній ним справі.

Для створення видимості законності своїх дій прокурор підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні щодо походження майна та у подальшому, маючи до нього доступ, незаконно заволодів золотом.

Сьогодні, 15 серпня, експрокурору, який наразі займається адвокатською діяльністю, вручено повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України. 

Нагадаємо, в Україні ліквідували міжнародне злочинне угруповання, яке контролювалося Росією. Її члени займалися наркобізнесом та збирали розвіддані.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER