Росія збирається купити ударні БПЛА у Ірану — СNN

Російські військові розпочали тренування на іранських ударних безпілотниках Shahed-191 та Shahed-129 в останні кілька тижнів, що свідчить про те, що Росія збирається купити їх.

Про це повідомляє СNN.

— Протягом останніх кількох тижнів російські офіційні особи проводили навчання в Ірані в рамках угоди про передачу БПЛА з Ірану до Росії, — повідомив CNN представник США.

За його словами, розвіддані про навчання нещодавно були розсекречені.

CNN звернувся за коментарями до посольства Росії у Вашингтоні. Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив минулого місяця, що Росія не має коментарів з цього приводу, коли журналісти запитали про безпілотники.

Тим часом, як пише видання, Україна просила США надати потужніші збройні безпілотники, такі як MQ-1C Grey Eagle («Сірий орел»), але США відмовлялися надавати їх, побоюючись, що Росія може вважати це надмірною ескалацією.

Раніше Іран підписав з Росією угоду, яка передбачає постачання деталей та обладнання для російських літаків, а також ремонт та технічне обслуговування бортів.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER