До Стамбулу дістався перший сухогруз с українською кукурудзою

Сухогруз Navi Star, навантажений 33 тис. тонн кукурудзи, дійшов до Стамбула з Одеси в рамках зернової угоди. Зараз його переглянуть перед проходом через Босфор.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

Огляд пройде в декілька наступних годин.

— Інспекція пройде відповідно до процедур та принципів, узгоджених у рамках Ініціативи «Безпечне відвантаження зерна та продуктів харчування з українських портів», підписаного між Туреччиною, Російською Федерацією, Україною та ООН 22 липня 2022 року, — заявили у Туреччині.

Окрім Navi Star, який йде під прапором Панами, з Одеси вийшли інші 3 сухогрузи з кукурудзою, що перевозять в цілому 58 041 тонну кукурудзи.

Раніше Служба безпеки України встановила колаборантів, які допомогли РФ викрасти понад 650 тисяч тонн українського зерна з тимчасово окупованих територій Херсонщини і Запоріжжя.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER