США ввели санкції проти херсонських колаборантів Сальдо, Стремоусова та Єлісєєва

США ввели санкції проти херсонських колаборантів, які погодилися співпрацювати з російськими окупантами.

Про це повідомляють на сайті Держдепу США 2 серпня.

"Департамент також вносить до списку чотирьох фізичних та одну юридичну особу, які незаконно діють на території України у співпраці з Росією. Деякі з цих цілей визначені союзниками та партнерами, що ще більше зближує наші режими", – йдеться у повідомленні.

В інформаційному бюлетені Держдепу зазначено, що ідеться про призначеного окупантами нелегітимного «мера» Маріуполя Донецької області Костянтина Іващенка, призначеного російською окупаційною владою «губернатора» Херсонської області Володимира Сальдо, його «заступника» і колаборанта. у Херсонській області Сергія Єлісєєва. У Держдепі зазначили, що Єлісєєв «прагнув просувати Херсонську область до об'єднання з Росією» і був російським урядовцем і членом російського апарату безпеки.

Крім цього, санкції запроваджено проти незаконно створеного російськими окупантами «комітету порятунку за мир і порядок», який «співпрацює з урядом Росії, щоб підтримати контроль Росії над Херсонською областю та перешкодити спротиву».

Нагадаємо, головний державний санлікар Херсонщини Юрій Ромаскевич став колаборантом – він відкрито заявив про підтримку російських окупантів.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року. Освіта: Чорноморський національний університет імені Петра Могили

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER