Україна не бачить ознак підготовки наступу з Білорусі – прикордонники

На кордоні не спостерігається змін в обстановці та у характері дій збройних сил Білорусі. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Про це заявив на брифінгу в Укрінформі речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Чисельний склад не змінюється. Підрозділи міняються на ротаційній основі. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено", – зазначив речник.

У прикордонних районах білоруські підрозділи проводять заходи з інженерного облаштування, також фіксується активне застосування засобів радіоелектронної боротьби, аби ускладнити спостереження за їх територією.

Демченко додав, що як кордон з Росією, так і кордон з Білоруссю та придністровський сегмент на кордоні з Молдовою усіма Силами оборони України посилено. Для захисту кордону і недопущення ескалації ситуації вживаються всі можливі заходи.

За словами Демченка, на кордоні з РФ в межах Чернігівської та Сумської областей формування ворогом ударного угруповання для відновлення наступу на даний момент також не фіксується.

Однак, за його словами, Росія не припиняє збройних провокацій. З території країни-агресора обстрілюються території цих двох областей. Вогонь ведеться щодня. Для обстрілів ворог застосовує артилерію, авіацію та стрілецьку зброю.

Такі дії несуть загрозу не лише захисникам, а й життю мирного населення, адже нищаться будинки та цивільна інфраструктура.

Останнім часом більшість обстрілів приходиться на Сумщину.

Загалом протягом останнього тижня прикордонниками зафіксовано більше 60 обстрілів цих територій, майже всі з застосуванням артилерії та мінометів.

Зі свого боку Україна продовжує укріплювати ці напрямки. Прикордонники разом з іншими силами оборони країни вживають всі необхідні дії – проводиться розвідка місцевості, інженерне облаштування визначених місць несення служби, встановлюються перешкоди, виставляються блокпости, відпрацьовані заходи взаємодії між підрозділами.

Нагадаємо, РФ посилює контррозвідку біля кордону з Україною. Вороги продовжують завдавати авіаційних та ракетних ударів по населених пунктах України, зокрема і з території республіки Білорусь.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER