Шукають колаборантів. Генпрокурор призначив перевірки в прокуратурах звільнених з-під окупації регіонів

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що наразі у прифронтових регіонах України співробітники прокуратури проходять перевірку на колабораційну діяльність.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, перевірятимуть співробітників прокуратури у прифронтових регіонах, зокрема тих, які були під тимчасовою окупацією, «для того, щоб перевірити, хто де перебував, яким чином відбувалися дії щодо захисту приміщень прокуратури, матеріалів справ, майна, а головне, чи є інформація, яка може свідчити про можливу причетність співробітників прокуратури до колабораційної діяльності».

Також перевіряють 600 співробітників, які за період із 24 лютого перетинали держкордон. Про це Костін сказав у ефірі телемарафону.

«З кожним із них відбувається відповідна перевірка», – сказав генпрокурор.

Протягом останніх місяців, за словами Костіна, повідомили про підозру п'ятьом прокурорам і трьом держслужбовцям. Одна справа вже направлена до суду.

Нагадаємо, СБУ встановила особи та зібрала докази злочинної діяльності ще 6 колаборантів, серед яких чиновники, екс-депутат партії "ОПЗЖ" та колишній військовослужбовець ТРО. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER