Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі затвердили керівника – від обрання його комісією минуло пів року

Сьогодні був призначений керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ним став Олександр Клименко, який був оголошений Конкурсною комісією переможцем чесного відбору у грудні 2021 року.

Про це повідомляє глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Клименко затверджений на посаді новим генеральним прокурором Андрієм Костіним одразу після його призначення.

"Боротьба з корупцією є пріоритетом для нашої держави, оскільки від її успішності залежить наша інвестиційна привабливість та свобода бізнесу. А наша ГПУ, зокрема, має важливу місію – розслідування злочинів Росії проти України. Ми повинні притягнути до відповідальності російських злочинців", – написав Єрмак.

Зазначимо, що 19 липня Комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосила переможцем конкурсу, що завершився ще у грудні 2021 року, детектива НАБУ Олександра Клименка.

Конкурс намагалися зірвати неодноразово: лояльні ОП члени комісії просили Офіс генпрокурора надати наявні документи; не приходили на засідання, щоб зірвати кворум; не давали голосів, необхідні затвердження переможця.

Однією з можливих причин такого затягування є те, що детектив Олександр Клименко керував розслідуванням щодо корупції заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Нагадаємо, Верховна Рада дала згоду на призначення народного депутата від "Слуги Народу" Андрія Костіна новим генеральним прокурором України.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER