Угода про експорт зерна: Україна не підписуватиме жодних документів з росією

Зернова угода, яку 22 липня у Стамбулі мають підписати Україна, Туреччина та генсек ООН, матиме назву "Ініціатива щодо безпечного транспортування зерна та харчвих продуктів з українських портів", закріплюватиме контроль за портами за Україною і не послабить санкцій проти росії.

Про це повідомляє "Українська Правда", посилаючись на власні джерела в уряді України та радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

За даними джерел, документ підпишуть міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар та генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Співрозмовник УП підкреслив, що Україна не підписуватиме жодного документа з росією.

Ініціатива, яка буде підписана представниками Туреччини, ООН та України, має бути затверджена Кабміном та оприлюднена у повному обсязі.

Такий же документ окремо мають підписати представники Туреччини, ООН та росії.

"Ініціатива" передбачає, що контроль за портами "Одеса", "Чорноморськ" і "Южний" повністю був і залишається за українською стороною. Перебування у цих портах жодних інших суден, окрім тих, які мають забезпечувати експорт зерна та пов’язаних з ним харчових продуктів і добрив не передбачається.

Джерела УП підкреслили, що жодних інших додатків та закритих документів, окрім "Ініціативи" не існує.

Також документ не передбачає ніякого послаблення санкцій стосовно росії, попри те, що росіяни неодноразово намагались це прописати.

Цю інформацію також підтвердив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Нагадаємо, Україна хоче створити міжнародний трибунал для путіна.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER