23% роботодавців планують збільшити зарплати у 2021 році — дослідження Jooble

Починаючи із березня 2020 року скоротити зарплати через карантин були змушені 18,8% компаній. 72,4% повідомили, що карантин не вплинув на їхню роботу і тому  зарплати не переглядались, а  8,8% компаній цьогоріч навпаки їх збільшили. Про підсумки року, що минає, та плани українських компаній на рік наступний — в результатах опитування роботодавців, проведеного сайтом із пошуку роботи Jooble

Скорочення штату та перегляд зарплат 

Згідно з опитуванням Jooble, зі скороченням персоналу через карантинні обмеження у 2020 році стикнулись 21,6% компаній, в той час, як 78,4% відзначили, що продовжують працювати у незмінному складі. 

Рівень зарплат у 2020 році змінився у меншості опитаних компаній. Так, про зменшення зарплат повідомили 18,8% компаній, 72,4% залишили зарплатний фонд на незмінному рівні. 8,8% опитуваних компаній повідомили, що, попри карантин, їм вдалось навіть збільшили зарплати.

Про свої плани щодо збільшення заробітних плат працівникам у 2021 році заявили 23,6% опитаних роботодавців. Залишити рівень оплати праці на незмінному рівні вирішили 19,4%. Про наміри зменшити зазначили тільки 1,4%, в той самий час як майже половина опитаних — 49,5% — ще не визначились із цими планами.

Компенсація тестування на COVID-19

Медичне страхування давно стало нормою для низки українських компаній. Проте пандемія внесла свої корективи у згадані пільги для працівників. Повну компенсацію витрат, пов’язаних з тестуванням на COVID-19, згідно з опитуванням, пропонують лише 18,8% компаній, ще 11,7% — часткову. Планують вводити систему компенсацій за тестування у найближчому майбутньому тільки 4,2% підприємств. А от 58,2% не компенсують таких витрат і поки не планують.

Плани щодо найму працівників

У 2020 році дещо змінились і підходи в наймі персоналу. Для декого нові обставини стали поштовхом до активного рекрутингу — 16,4% опитаних Jooble компаній на карантині почали наймати більше співробітників, ніж планували. 13,6% через карантинні обмеження переглянули плани та зменшили обсяги найму. 

Майже половина респондентів — 46,8% — відповіли, що суттєвих змін в їхній роботі не відбулось, і вони продовжили наймати людей згідно плану. Також серед популярних відповідей, 23,2% відповідей, були про тимчасове зупинення рекрутингу нових працівників через невизначеність щодо майбутнього. 

При цьому у третини підприємств бюджет на нього зменшився — про це розповіли 30,6% опитаних. Ще у 4,1% компаній, навпаки, збільшився рекрутинговий бюджет. Однак у більшості компаній витрати, що пов`язані з рекрутингом не змінилися — про таку стабільність заявили 65,3%. 

Дослідження проведене аналітиками Jooble на основі опитування 300 українських  роботодавців у період з 20 листопада по 11 грудня 2020 року.  

Довідка про Jooble

Jooble — це один із найбільших сайтів для пошуку роботи в Україні та світі, що входить в ТОП-3 найпопулярніших ресурсів з працевлаштування. Сьогодні за допомогою Jooble люди знаходять роботу в 71 країні світу.

На правах реклами

работа, реклама


Оксана Орсач

Журналист-расследователь.Освещает в материалах коррупцию на местном уровне и военные преступления. Работает в команде Nikcenter с 2019 года.Обращайтесь по почте orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER