Види, різновиди та принцип роботи компресорного обладнання

Компресорне обладнання ‒ це спеціальні пристрої, які широко розповсюджені на промислових об’єктах, де передбачається робота з пневматичним інструментом. Найчастіші компресори працюють з різноманітними газами (повітряні компресори) та рідинами. Це дозволяє організувати ефективний виробничий процес на підприємстві та суттєво збільшити його ефективність.

Купити якісне компресорне устаткування ви можете за допомогою компанії «Далгакиран компресор Україна». Це відома турецька компанія, яка займається виробництвом та постачанням промислового обладнання в більш ніж 130 країн світу.

Різновиди компресорного обладнання

Компреси діляться на різноманітні види за великою кількістю аспектів. Зараз на ринку присутні десятки різноманітних моделей, які передбачають роботу з різними видами робочого середовища, або ж відрізняються саме за принципом роботи та особливостями конструкції.

Компресори можна розділити на різновиди за такими критеріями:

  • робоче середовище;
  • конструктивні особливості;
  • необхідність використання масла;
  • кількість ступенів в обладнанні;
  • характер розміщення окремих елементів в обладнанні.

Сучасне компресорне обладнання може працювати з такими видами робочого середовища:

  • газові ‒ такі види компресорів нагнітають та подають різноманітні суміші газів, однак вони не працюють з киснем та воднем;
  • повітряні ‒ красномовна назва говорить сама за себе, цей різновид працює зі звичайним оксигеном;
  • багатоцільові ‒ цей різновид устаткування здатен почергово працювати з різними видами робочого середовища, підходить для більш складного промислового процесу;
  • багатослужбові ‒ різновид компресора, який здатний одночасно нагнітати різні види газових сумішей;
  • циркуляційні ‒ компресори, які займаються нагнітанням газів у закритій системі.

По конструктивним особливостям та принципу дії компресорне обладнання буває таких основних різновидів:

  • Поршневі компресори ‒ найперший вид компресорів. Незважаючи на це, в сучасній промисловості поршневий різновид компресорів все ще залишається найбільш розповсюдженим. Принцип роботи пристрою полягає в почерговому поступальному та зворотному русі. На час першого руху робоче середовище розріджується, а під час другого ‒ нагнітається, після чого подається в магістральну трубу через вихідний клапан. За рух поршня відповідає спеціальний колінвал та шатунний механізм.
  • Роторно-гвинтові компресори ‒ ще один розповсюджений вид компресорів. Вони відносяться до об’ємного типу. Подібне компресорне обладнання виключає необхідність використання системи клапанів, що дозволяє максимально збільшити кількість оборотів гвинтів. Таким чином пристрій здатен нагнітати великий показник тиску, при цьому знаходячись в невеликому корпусі.
  • Роторно-пластинчаті компресори ‒ виділяються зносостійкістю, довгим терміном експлуатації та високим показником надійності. Вони використовуються у тому випадку, якщо передбачається нагнітання невеликих показників тиску.
  • Мембрані компресори ‒ принцип роботи цього устаткування нагадує поршневий різновид. Однак зміна об’єму робочої камери відбувається не за рахунок руху поршнів, а за рахунок коливань спеціальної мембрани. Вона також здійснює зворотні та поступальні рухи, що разом з системою клапанів дозволяє досягти високого рівня нагнітання робочого середовища.

Компресори грають важливу роль у чималій кількості промислових процесів. Саме тому треба максимально відповідально поставитися до вибору подібного устаткування. Купити компресорне обладнання в Україні по оптимальній ціні ви завжди зможете на сайті компанії «Далгакіран», яка незмінно пропонує вам надійні пристрої світової якості.

На правах рекламы

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER