Два мільйони збитків Миколаєву: в екоінспекції порахували шкоду від незаконного будівництва КП «Парки»

Будівництво спортмайданчика на Флотському бульварі

Нещодавно працівники комунального підприємства «Миколаївські парки» розпочали будівельні роботи на Флотському бульварі. Міська влада запевнила, що має намір облаштувати спортивний майданчик для військових, однак жодних дозвільних документів комунальники не мали. Незаконне будівництво завдало громаді збитків у розмірі двох мільйонів гривень. 

Про це в коментарі «НикВести» повідомили у Держекоінспекції Південно-Західного регіону, передає Nikcenter.

Будівельні роботи заморозили у зв’язку з відкриттям поліцією кримінального провадження. Директор комунального підприємства Дмитро Чучмай запевняв, що проведення будівельних робіт на Флотському бульварі не потребує розроблення проєкту. Спортивний майданчик нібито мав використовуватися для проходження безкоштовної реабілітації бійцями.

В Держекоінспекції назвали інформацію, озвучену директором КП «Миколаївські парки», недостовірною. Адже комунальне підприємство відповідно до вимог законодавства обов’язково мало розробити проєкт та ще й узгодити його з обласною військовою адміністрацією.

Як відомо, Флотський бульвар входить до переліку об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення. Відтак, реконструкція може приводитися лише відповідно до проєкту.

«Під час рейду зафіксували розміщення будівельних матеріалів, зняття верхнього шару ґрунту, спиляні дерева. Зі слів працівників, на цій ділянці здійснюється будівництво спортивного майданчику. Ці роботи не відносяться ні до утримання, ні до ремонту об’єкта благоустрою відповідно до Порядку проведення ремонту та благоустрою населених пунктів. Ми розрахували шкоду внаслідок спилу дерев, зняття шару ґрунту, розміщення будматеріалів», – зазначили в екоінспекції.

Загалом сума збитків від незаконного будівництва склала два мільйони гривень. Також в екологічній інспекції звернулися до комунального підприємства з вимогою повернути знятий під час будівельних робіт верхній шар родючого ґрунту. За словами інспекторів, відсутність ґрунту вплине на розвиток кореневої системи та зелених насаджень.

Екологи встановили термін надання відповіді на вимогу до 11 грудня. Наразі невідомо, чи відреагували на звернення в комунальному підприємстві.

Раніше Nikcenter повідомляв, як в КП «Парки» виправдались за будівництво спортмайданчика без дозволів. Дмитро Чучмай переконував: комунальне підприємство проводило благоустрій території, а не здійснювало будівництво. Планувалась установка малих архітектурних форм, а саме: лави, урни та тренажери.

екологія, комунальне підприємство, миколаїв, ремонтні роботи

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER