25 мільйонів збитків оборонному бюджету: на Львівщині затримали заступника голови військової адміністрації

Служба безпеки України викрила на незаконних оборудках колишнього керівника одного з навчальних центрів Національної гвардії. Наразі він обіймає посаду заступника голови районної військової адміністрації у Львівській області.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передає Nikcenter.

За інформацією правоохоронних органів, командуючи військовою частиною він придбав для потреб частини 72 резервуари для зберігання пального. Проте, ціна на них була суттєво завищеною.

«Встановлено, що військова частина придбала відповідні цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів становила 39,3 млн грн», – йдеться в повідомленні СБУ.

В результаті оборудок командира військової частини державний бюджет зазнав збитків на 25 мільйонів гривень. Посадовець закупив резервуари за завищеними цінами, хоча декілька компаній пропонували йому поставити товар на значно вигідніших умовах.

Заступнику голови районної військової адміністрації повідомили підозру в недбалому ставленні до військової служби в умовах воєнного стану. Чиновника готуються взяти під варту, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Варто  додати, командира батальйону військової частини в Миколаївській області обвинувачують у перевищенні влади та службових повноважень. Зокрема, він залучав трьох військовослужбовців, які перебували у його підпорядкуванні, до патрулювання  приватного об’єкта. Директором фірми був його знайомий.

Хоча військові не несли службу, їм продовжували нараховувати виплати за виконання завдань пов’язаних з військовою службою. Загалом військовослужбовцям виплатили грошове забезпечення на понад пів мільйона гривень. Справу командира батальйону розглядатиме суд, йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, ДБР передало до суду справу командира з Миколаївщини, який незаконно нараховував виплати військовим на 4,6 мільйони гривень. Військові, які самовільно залишили місце служби, продовжували отримувати бойові виплати.

Раніше повідомлялося, що в Одесі командир батальйону привласнив бюджетні гроші. Батальйон ЗСУ з Одеси потребував парково-гаражного обладнання. Закупівлю проводили через відповідну електронну систему, однак за вказівкою командира батальйону перемогу надали найдорожчій пропозиції. Посадовцю військової частини висунули обвинувачення в недбалому ставленні до служби.

закупівля, командир військової частини, перевищення повноважень, посадовець, СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER