67 мільйонів збираються витратити на харчування дітей в учбових закладах у Миколаєві, – на третину менше, ніж у 2023-му

 

Управління освіти Миколаївської міськради оголосило черговий тендер на організацію харчування в учбових закладах міста у 2024 році. Очікувана вартість харчування у 62 школах та дитсадках встановлена в розмірі 67,5 млн грн. Це на третину дешевше, ніж було оголошено у 2023 році. 

Про це пише Nikcenter з посиланням на повідомлення у системі ProZorro.

Тендер проводиться за процедурою відкритих торгів з особливостями, що дозволить визначити переможця навіть за умови явки лише одного учасника.

Тендерна документація, зокрема, передбачає протягом наступного року 215 тисяч так званих діто-днів харчування пільгових категорій школярів. А також – 447 тисяч діто-днів триразового харчування у дошкільних навчальних закладах.

Це майже вдвічі менше, ніж управління освіти розраховувало годувати у шкільних та дитсадківських їдальнях цього року. Учасники торгів мають надати погодження меню для кожної категорії учнів від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

На відміну від минулих років, від постачальника не вимагається погоджень умов використання харчоблоків з керівниками навчальних закладів.

Раніше ми повідомляли, що у травні цього року управління освіти проводило тендер на організацію харчування у навчальних закладах Миколаєва. Традиційно підряд на суму 100,8 млн грн без конкурсу отримало комунальне підприємство з організації харчування у навчальних закладах (КОП – Ред.). Цінова пропозиція КОПу з точністю до копійки збіглася з очікуваною вартістю, вирахуваною чиновниками. Водночас це призвело до зростання вартості дитячого харчування вдвічі. 

Очільник ГУ Нацполіції у Миколаївській області Сергій Махно підтвердив Nikcenter, що поліція розслідує цю закупівлю

“Відкрито кримінальне провадження за частиною 4 ст. 191 ККУ, на даний момент досудове слідство триває, проводяться відповідні експертизи”, – сказав Махно. 

Втім, через відсутність офлайн-навчання у школах та зменшення кількості відкритих дитсадків, загальна вартість договору декілька разів переглядалася. 

Остання версія угоди від 29 грудня передбачає забезпечення 137 тисяч «діто-комплектів» у дошкільних закладах на загальну вартість 15,6 млн грн. Для бюджету ціни харчування від травня не змінилися: для груп раннього віку – 92,30 грн, груп дошкільного віку – 121,20 грн.

Водночас управління освіти домовилося з КОП про продовження дії угоди на січень нового року.

Виходячи з кількості запланованих у тендерній документації так званих дітоднів та очікуваної вартості, управління освіти розраховує втримати ціни дитячих обідів на рівні 2023 року.

Нагадаємо, в Одесі більшість міських медзакладів сплачують 142 гривні за доставку триразового харчування на одного пацієнта. Розслідування Nikcenter виявило, що через змови на тендерах харчування в одеських лікарнях їжа майже вдвічі дорожча, ніж в Дніпрі і Полтаві

дитсадки, тендер, харчування в школах, школи Миколаєва


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER