4 мільйони готівки і нові авто: чим за перший рік війни обжився миколаївський депутат Садрідінов, компанії якого постачали харчі і форму для ЗСУ

Депутат Миколаївської обласної ради Тахір Садрідінов, компанії якого отримали контракти на постачання Збройним силам України продуктів харчування і військової форми для Нацгвардії, задекларував за перший рік війни більше 4 млн грн готівки і два нові авто, вартість яких ймовірно була занижена.

Про це повідомляє Nikcenter із посиланням на декларацію депутата за 2022 рік. 

У 2022 році, судячи з декларації про доходи, Тахір Садрідінов став власником одразу двох нових автівок. Mercedes-Benz GLS 350 2016 року випуску, як зазначає депутат, він придбав у квітні 2022-го лише за 250 тис. грн. На сайтах з продажу авто вартість таких машин коливається від 1,5 до 2 млн грн, тобто майже вдесятеро більше, ніж декларує Садрідінов. 

Ще одну машину – Dodge RAM-1500 2017 року – депутат від “Нашого краю” нібито придбав за 45 тис. грн у вересні 2022-го, тобто трохи більше ніж за 1 тис. доларів за тодішнім курсом. Наразі вартість таких авто оцінюють приблизно у 1 млн грн. 

Як свідчать дані декларації, у 2022 році Тахіру Садрідінову вдалося ще й накопичити 4,3 млн грн. У попередній декларації депутат не вказував жодних заощаджень у готівці, однак декларував рахунки у банках, не зазначаючи скільки коштів на них зберігається. Згідно з документом, депутат обласної ради заробив за перший рік повномасштабної війни трохи більше 500 тис. грн. 

Як раніше з’ясував Nikcenter, компанії Тахіра Садрідінова та його родичів отримували замовлення на поставку продуктів харчування та військової форми для української армії. У червні 2023-го фірма “Трейд-Прім”, яка належить Тахіру Садрідінову і спеціалізується на оптовій торгівлі овочами і фруктами, отримала замовлення на військову форму для Нацгвардії на 193 млн грн. За словами інших учасників закупівлі – великих вітчизняних виробників текстилю – миколаївська компанія отримала угоди попри найвищу ціну. Як розповів журналісту представник фірми, постачати війську вони планували форму із Туреччини. 

Ще одна миколаївська компанія – “С-Росток”, серед власників якої – родина Садрідінових, згідно зі звітом Рахункової палати, постачала на замовлення Міноборони комплекти продуктів харчування за найвищою ціною серед усіх постачальників. 

Детальніше про успіхи бізнесу Садрідінових під час війни читайте у розслідуванні Nikcenter “Високі цінники на продукти та постачання форми з Туреччини: миколаївські компанії освоюють оборонні закупівлі”

декларації, депутат обласної ради, миколаїв


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER