Охранники Медведчука задержали журналистов «Наших грошей»

Журналистов проекта «Наші гроші» Марию Землянскую, Максима Опанасенко и оператора Кирилла Шапаря задержали во время съемок на территории Пуще-Водицы люди, которые оказались сотрудниками охранной фирмы «Шторм», связанной с Виктором Медведчуком.

Как минимум один из представителей охранной фирмы был вооружен. Сотрудники «Шторма» (на фото) вызвали полицию и требовали задержать журналистов, хотя полицейские не видели причин для задержания. Позднее на место происшествия приехали съемочные группы каналов «112» и NewsOne, якобы для того, чтобы снять «задержание преступников». О происшествии в соцсети написал Максим Опанасенко, ссобщает Детектор.медиа.

«Коротше, поїхали вдень відлітати коптером одну територію в Пущі. Стали десь в півкілометрі від Міністерського озера, тупо посеред лісу, відліталися, все ок.

Приїжджає чорний Мітсубіші. Цю машинку я вже бачив раніше, належить вона охоронній фірмі "Шторм" (яка раніше звалася "Сварог"). Фірма охороняє Медведчука. Звідти виходять четверо і висувають не вельми обгрунтувану підозру в тому, що ми а) знімали маєток Медведчука (нах здався, його хто тільки не "літав", не цікаво, відео десятки в мережі і так є) б) за їхньою інформацією на Медведчука готують напад і цілком може бути, що ми – найманці нападників.

Познайомилися. У одного дяді був пістолет, в іншого на поясі висів мисливський ніж. В нас був коптер і пауер-банк, тому аргументів ми мали суттєво менше. Дуже ввічливо дяді сповіщають, що викликали поліцію і нам всім варто їх почекати. Чекали близько години. Копи не сильно зрозуміли, що від них хочуть – ми просто хочемо піти, а "Штормисти" вимагають вилучити дрон і нас затримати. В процесі не дуже плідної дискусії поліцейські сказали, що ми можемо бути вільними.

До того моменту в ліс підтягнулося ще 4-5 "штормистів". Копи їдуть, ми йдемо через ліс до автобусної зупинки, десяток "штормистів" – за нами. На зупинці вже чекало кілька їхніх авто і ще 5-6 бійців. Які всі разом запропонували дочекатися їхнього юриста.

Ми спробували сісти в маршрутку, але чуваки просто нас покрутили, до півсмерті налякали маршрутчика і запропонували ще раз.

І ТУТ, С#КА СТАЛОСЯ НАЙКРУТІШЕ! На машині "Шторму" приїхали знімальна група "112". Журналістка Валерія нібито отримала важливу інформацію про затриманих злочинців і зреагувала на виклик.

Ще раз. На машині фірми охорони Медведчука приїхали журналісти 112-го. Я все, звісно, розумію. Але.

І коли здавалося, що вже нічого абсурднішого статися не може…ПРИЇХАЛА ЗНІМАЛЬНА ГРУПА НЬЮЗ-ВАН. З тими ж аргументами. Правда, дізнавшись, що ми з "Наших грошей" журналістка натягнула на лоба капюшон. Але кілька питань поставити намагалася.

Всі разом ми дочекалися юриста "Шторму". Який заявив, що нас затримав. І викликав слідчо-оперативну. В результаті на нас з'їхалося 4 екіпажі копів. Взяли пояснення. Взагалі не віддуплили як 3 журів могли загрожувати безпеці 15 озброєних "штормистів". І відпустили нас з миром.

Ще півтори години після цього "непаливні" штормисти ходили за нами.

А ще за годину я дізнався, що принаймні 112-й готує про це кіно:)

Тому варто зізнатися в усьому одразу: а) я передав в ефір вітання Медведчуку і зізнався в палкому коханні до нього б) запропонував журналісткам за 350 гривень (в мене більше не було в гаманці) переметнутися на нашу сторону, але вони не погодилися в) тролив нач.дира "Шторму" за дивовижне по-батькові Юзефович.

Чекаємо кіно. Побачите – скиньте лінк. Цікаво глянути на злочинців)

А якщо серйозно – це срака. На очах поліцейських нас крутила ватага озброєних ножами і пістолетами чуваків, лякаючи водія, мотали кілометри за нами. І найганебніше – це знімали "ручні журналісти". Фантастика.

В нас кілотонни відео і фото всього цього. Зараз трохи видихнемо і подумаємо, що з тим всім робити».

В комментарии «Детектору медиа» журналист уточнил, что в общей сложности их удерживали три с половиной часа, с 13:30 до 17:00. Он также рассказал, что юрист, прибывший на место, действовал на основании договора между охранной фирмой «Шторм» и супругой Виктора Медведчука Оксаной Марченко, который он показал полиции и журналистам проекта «Наші гроши». 

Съемочные группы двух каналов, принадлежащих соратнику Медведчука Тарасу Козаку, снимали все общение журналистов с полицией, охранниками и юристом – до тех пор, пока журналисты проекта «Наші гроши» не уехали. Журналистка канала «112 Украина» Валерия Донченко рассказала, что съемочная группа приехала, чтобы «снять задержание полицией преступников на Министерке». Журналистка NewsOne не представилась и не ответила на вопрос, зачем съемочная группа приехала в Пуще-Водицу. В комментариях под постом Опанасенко несколько человек узнали в девушке на фото Дарину Билеру.

Опанасенко добавил, что полицейские не проверяли у охранников права на ношение оружия и не обратили внимание на то, что охранники фактически удерживают журналистов,  и поэтому на месте писать заявление о нарушении своих прав они не стали. Однако в распоряжении журналистов проекта есть несколько фамилий охранников, и видео, где заснят весь инцидент, и после консультации с юристом проекта они планируют обратиться в полицию с заявлением о препятствовании журналистской деятельности.

«Детектор медиа» обратится за комментариями на каналы «112 Украина» и NewsOne.

Напомним, что фирма «Шторм» охраняла Марченко во время презентации проекта «Танці з зірками» в Национальном художественном музее. 

журналисты, медведчук, СМИ

Комментарий

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER