Поплавський не задекларував Мercedes за $100 тисяч та палац під Києвом з власним озером

Народний депутат Михайло Поплавський користується представницькими автівками марки Mercedes-Benz і будинком площею понад 1000 кв. м, не відображеними у його деклараціях. Про це стало відомо під час підготовки розслідування Антона Столярова “ЖК “Ректорський” для програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Якщо вірити деклараціям депутата і за сумісництвом ректора Київського національного університету культури і мистецтв, то він мешкає у скромній 76-метровій квартирі на Позняках. Проте на офіційній Instagram-сторінці Поплавського можна побачити безліч фото із розкішного заміського будинку.

У коментарях під одним із таких постів йому передають привіт сусіди із селища Бортничі, що під Києвом. А 9 липня минулого року, вітаючи своїх підписників із Днем рибалки, Михайло Поплавський опублікував фотографію на березі озера. На іншому боці водойми можна помітити коричневий двоповерховий будинок. Ми знайшли його на Google-картах Бортничів і таким чином визначили, звідки було зроблене це фото.  

Депутат мешкає у будинку площею 1067,6 кв. м із власною сауною та приватним озером. Площа землі під ним – близько півгектара. Одна із цих земельних ділянок перебуває в оренді у проректора Київського національного університету культури і мистецтв Наталії Гайсинюк. Решта ділянок і сам будинок записані на її 71-річного батька Анатолія Капелюшного. Проте місцеві мешканці підтверджують, що фактичним власником цього майна є саме Михайло Поплавський.

Нам вдалося зафіксувати, як вранці звідси виїжджає представницький  Mercedes-Benz S500 Long 4Matic вартістю близько 100 тисяч доларів. Його супроводжує ще один Mercedes-Benz GLS 350. Обидві автівки записані вже на приватний вищий навчальний заклад “Київський університет культури”. Раніше його бенефіціарами через ТОВ “Укрконцерт” були сам Михайло Поплавський та його син Олександр, але у 2016 році “співочий ректор” переписав свою частку на Лілію Єременко – заступницю декана Факультету кіно і телебачення державного Київського національного університету культури і мистецтв.

Першим “Мерседесом” постійно користується сам Поплавський. Зокрема, саме на ньому він приїздить до університету в компліментарному фільмі 2016 року. Також фотографіями цієї машини рясніє Instagram-сторінка депутата, але у його деклараціях її не побачити.

Усі спроби редакції отримати коментар Михайло Поплавський проігнорував.

коррупция

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER